x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 7 milioane de dolari în monede de aur, descoperite în garajul unui american care obişnuia să strângă lucruri de pe stradă

7 milioane de dolari în monede de aur, descoperite în garajul unui american care obişnuia să strângă lucruri de pe stradă

19 Sep 2012   •   12:40
7 milioane de dolari în monede de aur, descoperite în garajul unui american care obişnuia să strângă lucruri de pe stradă

Autoritatile din Nevada, care au inventariat casa unui batran fara urmasi, decedat de curand, au descoperit in garajul acestuia o colectie de monede de aur, care, insumate, valoreaza 7 milioane de dolari.

Walter Samaszko Jr. era cunoscut drept un barbat discret, destul de ciudat, care nu avea prieteni si nu era considerat, in niciun caz, un om avut de catre vecini.

"Ne-a luat prin surprindere aceasta descoperire', a declarat Alan Glover, un functionar al primariei din Carson City, care a participat la inventarierea bunurilor batranului decedat.

Glover a declarat ca mai multe cutii cu monede au fot gasite in garajul lui Samaszko, fiecare moneda fiind infasurata atent in folie de aluminiu.

"Erau monede de doi pesos, de cinci pesos, de 20 de dolari, sovereigni de aur, ducati austrieci, coroane daneze de aur. Tot ce ti-ai dori, el avea', a mai spus Glover.

Tot aurul a trebuit sa fie carat cu un carucior, fiind nevoie de doua drumuri. Monedele au fost puse intr-un seif al primariei.

"Era genul de om care strange orice. In garaj erau o gramada de obiecte, de orice fel', a declarat functionarul Glover.

Samaszko, care a murit la 69 de ani, a locuit inca din anii 60 impreuna cu mama sa, care a decedat in 1992. Vecinii stiau foarte putine lucruri despre el, pentru ca nu vorbea cu nimeni, nu avea prieteni si nu prea iesea din casa.

Tot ce se stia e ca Samaszko, in afara maniei de a aduna lucruri de pe strada, e ca nu a mers in viata lui la doctor, pentru ca se temea de injectii.

In casa acestuia au mai fost gasite o serie de carti, in special teorii ale diverselor conspiratii si 12.000 de dolari, bani gheata.

De asemenea, au fost gasite liste cu detaliile tuturor monedelor de aur cumparate, o pasiune pe care Samaszko a mostenit-o de la mama sa.

Aurul ar putea ajunge pe mana singurei rude pe care Samaszko o mai avea, un var care traieste in California.

×