x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corupție la nivel înalt: 79 de persoane, inclusiv un ministru, arestate în Serbia

Corupție la nivel înalt: 79 de persoane, inclusiv un ministru, arestate în Serbia

26 Dec 2015   •   13:36
Corupție la nivel înalt: 79 de persoane, inclusiv un ministru, arestate în Serbia
Sursa foto: Keith Allison

Poliţia sârbă a arestat 79 de persoane, inclusiv un fost ministru, acuzate de diverse fapte de corupţie, în urma cărora au fost devalizate 100 de milioane de euro, a anunţat sâmbătă ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, informează AFP.

"Aceste persoane au comis din 2004 mai multe fapte de corupţie, abuz de putere (...) care le-a permis să fure peste 100 de milioane de euro. Printre cei arestaţi se numără un fost ministru, mai mulţi foşti înalţi funcţionari, primari şi foşti primari, precum şi directori ai unor mari companii", a declarat Stefanovic, care l-a identificat pe fostul ministru doar după iniţiale - S.M. Potrivit site-ului de internet al cotidianului Blic, ar fi vorba despre Slobodan Milosavljevic, fost ministru al comerţului în timpul guvernului democrat proeuropean al defunctului premier Zoran Djindjic, asasinat în martie 2003.

Stefanovic a declarat că ancheta împotriva suspecţilor "s-a intensificat în cursul anului trecut". Poliţia mai caută încă cinci suspecţi, a adăugat el. "Este vorba despre cea mai mare operaţiune care a vizat sufocarea corupţiei şi a delictelor financiare. Lupta noastră împotriva corupţiei nu va ţine cont de apartenenţa la niciun partid politic şi nici de funcţia" pe care o deţin suspecţii, a continuat ministrul sârb.

Anunţul despre aceste arestări survine la două săptămâni după ce Serbia a deschis, la 14 decembrie, primele două capitole de negociere în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Sursa: AGERPRES 

×