x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 88 de reptile, printre care șerpi veninoși, găsite în bagajele unui bărbat, pe aeroportul din Viena

88 de reptile, printre care șerpi veninoși, găsite în bagajele unui bărbat, pe aeroportul din Viena

12 Sep 2019   •   14:45
88 de reptile, printre care șerpi veninoși, găsite în bagajele unui bărbat, pe aeroportul din Viena

Un bărbat din Austria care a transportat ilegal din Filipine 88 de reptile vii, printre care 43 de şerpi veninoşi, a fost reţinut de lucrătorii vamali pe aeroportul din Viena, a anunţat joi Ministerul de Finanţe din această ţară, citat de agenţia DPA.

La sosirea în Viena, duminică, după o escală în Doha, bagajul cetăţeanului de origine austriacă a fost controlat de ofiţerii vamali care au constatat că valiza sa era plină cu animale.

După ce bărbatul a recunoscut că bagajul său conţinea şerpi veninoşi, ofiţerii vamali au decis să transporte valiza închisă la grădina zoologică Schoenbrunn din Viena unde a fost deschisă de specialişti.

În bagaj au fost găsite cobre Samar, şerpi şi vipere de mangrove, dar şi zeci de şopârle-monitor şi gecko. Multe dintre animalele mici erau transportate în ciorapi de nailon.

Călătorul a declarat că intenţiona să vândă reptilele la un târg din Germania. El riscă să fie acuzat de încălcarea legislaţiei privind comercializarea speciilor protejate.

Schoenbrunn şi o altă grădină zoologică din Austria au decis să ia în grijă animalele.

AGERPRES

×