x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 93 de chinezi arestaţi, după ce au răspândit zvonuri despre începutul Apocalipsei

93 de chinezi arestaţi, după ce au răspândit zvonuri despre începutul Apocalipsei

17 Dec 2012   •   18:35
93 de chinezi arestaţi, după ce au răspândit zvonuri despre începutul Apocalipsei
Sursa foto: AFP

Autorităţile din China au arestat 93 de persoane sub acuzaţia că ar fi răspândit zvonuri despre începutul apocalipsei. Într-un incident separat, un bărbat care a tăiat cu lama 23 de copii într-o şcoală, a fost arestat, explicaţia gestului său, oferită de autorităţi, fiind că era "afectat psihologic" de profeţiile privind sfârşitul lumii.

Din cele 93 de persoane arestate în şapte provincii ale Chinei multe fac parte din secta "Biserica Domnului Atotputernic". Sectanţii au fost acuzaţi că împărţeau pliante în care anunţau apocalipsa iminentă.

"Aceşti sectanţi au preluat scenariul apocalipsei maiaşilor împărţind pliante în care se zicea că începând cu 21 decembrie soarele nu va mai străluci timp de trei zile şi nici nu vom mai avea electricitate", au anunţat poliţia din Xining, capitala provinciei Qinghai.

Arestările vin în plină campanie de reprimare a sectei "Biserica Domnului Atotputernic", care a chemat, recent, chinezii la lupta împotriva "Dragonului Roşu", un termen prin care denumea Partidul Comunist.

Printre cei arestaţi se numără şi Min Zongjun, un tânăr care a tăiat cu lama 23 de copii dintr-o şcoală.

"Potrivit poliţiştilor, Min, care suferă de epilepsie, a fost afectat psihologic de zvonurile privin sfârşitul lumii", a anunţat agenţia chineză de ştiri Xinhua.

Min a fost arestat pentru tulburarea ordinii publice, până la stabilirea de noi capete de acuzare.
 

×