x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A crezut că e vorba de un pervers, când a ridicat receptorul. Ce a urmat a transformat-o în eroină

A crezut că e vorba de un pervers, când a ridicat receptorul. Ce a urmat a transformat-o în eroină

08 Feb 2014   •   12:29
A crezut că e vorba de un pervers, când a ridicat receptorul. Ce a urmat a transformat-o în eroină

Mary Readman, o femeie din oraşul britanic Hartlepool, se uita la televizor, într-o sâmbătă seară, când a sunat telefonul. Când a ridicat receptorul, femeia nu a auzit decât gemete şi o respiraţie greoaie, calificând imediat apelul drept farsa unui pervers.

La celălalt capăt nu era un pervers, însă, ci Ged Hall, un bărbat de 59 de ani care de 36 de ore zăcea pe podea, în propria casă.

Ged Hall suferise un anevrism şi timp de o zi şi jumătate zăcuse mai mult inconştient, cu scurte perioade de conştienţă.

Într-un astfel de moment, bărbatul reuşise să se deplaseze până la telefonul fix şi încercase să sune un prieten, însă greşise numărul.

Mary Readman se pregătea să închidă telefonul, când ceva i-a atras atenţia.

"Am crezut că este o farsă, însă felul în care bărbatul a închis telefonul m-a pus pe gânduri. Mi-am dat seama că sună de pe un telefon fix şi că cel care a telefonat nu nimereşte furca pentru a închide telefonul", a povestit Mary Readman.

Femeia a sunat înapoi la numărul de pe care fusese apelată, iar Ged Hall a răspuns, însă fără să poată vorbi. În schimb, Mary Readman a auzit aceleaşi gemete şi aceeaşi respiraţie grea. Atunci a decis să sune la poliţie şi să raporteze cazul.

Poliţiştii au reuşit să afle adresa de unde se efectuase apelul şi au mers la casa lui Ged Hall. Agenţii au spart uşa şi l-au găsit pe acesta inconştient pe podea.

Ged Hall a petrecut trei luni la spital, fiind operat de patru ori. În prezent este în curs de recuperare şi a avut ocazia să se întâlnească şi cu femeia străină care i-a salvat viaţa.

"Nu cred că am făcut nimic remarcabil. A doua zi după ce am chemat poliţia, am primit un mesaj în care agenţii îmi mulţumeau pentru că am raportat cazul. Mi-au povestit ce au găsit la adresa de unde fusesem apelată", a povestit Mary Readman.

"Îţi datorez totul. Am făcut multe progrese de când am ieşit din spital. Doctorii mi-au spus că în doi ani o să-mi revin complet. Asta doar mulţumită ţie", i-a spus Ged Hall femeii care l-a salvat, în momentul în care s-au întâlnit. 


×
Subiecte în articol: telefon anevrism salvare