x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A disparut copacul plantat de Trump si Macron

A disparut copacul plantat de Trump si Macron

30 Apr 2018   •   16:39
A disparut copacul plantat de Trump si Macron
Sursa foto: SOAZIG DE LA MOISSONNIERE

Copacul daruit lui Donald Trump de presedintele Frantei, Emmanuel Macron, cu prilejul vizitei acestuia la Washington, a disparut de pe peluza Casei Albe.

 

Saptamana trecuta, Trump si Macron au sadit impreuna un stejar, adus din Padurea Belleau din nord-estul Frantei, unde francezii si americanii au luptat uman la umar in iunie 1918, incercand sa opreasca una dintre ultimele ofensive ale armatei germane din cel de-al dolea Razboi mondial.

Batalia din Padurea Belleau a fost prima mare lupta purtata in acel razboi de fortele americane, care au pierdut, acolo, aproape 2.000 de soldati. Macron a declarat ca stejarul plantat la Casa Alba va aminti de relatiile stranse dintre cele doua tari. Copacul lui Macron s-a transformat rapid intr-un subiect aprig comentat pe internet.

Dar sambata, corespondentul agentiei Reuters a fotografiat peluza din fata Casei Albe, observand ca in locul copacului recent plantat a aparut o pata de iarba ingalbenita. Batand pe la diferite "usi" in cautarea unei explicatii, jurnalistii britanici au aflat de la gradinarii francezi ca stejarul trebuie plantat toamna, pentru a avea timpul necesar sa prinda radacini, pregatindu-se pentru seceta din perioada verii.

"Copacul ar putea reveni la locul lui in octombrie", a scris presa de la Paris. Ulterior, ambasadorul Frantei in SUA a anuntat ca stejarul se afla "in carantina". "Este o perioada obligatorie pentru orice organism viu importat in SUA. Dupa aceea, el va fi redat pamantului", a scrie diplomatul pe Twitter.

×
Subiecte în articol: stejar Macron donald trump casa alba peluza