x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piloţii de la Lufthansa, a doua zi de grevă! Peste 900 de zboruri anulate

Piloţii de la Lufthansa, a doua zi de grevă! Peste 900 de zboruri anulate

24 Noi 2016   •   11:11
Piloţii de la Lufthansa, a doua zi de grevă! Peste 900 de zboruri anulate

Compania aeriană germană Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a anulat joi peste 900 de zboruri în cea de a doua zi de grevă a piloţilor săi, care au avertizat deja că protestul va continua şi vineri, informează AFP.

După ce miercuri au fost anulate 876 de zboruri, alte 912 de zboruri, dintre care 82 pe distanţe lungi, nu vor putea fi asigurate joi, ceea ce va afecta aproximativ 115.000 de pasageri cu plecarea sau sosirea în Germania, a informat Lufthansa.

Compania aeriană germană va opera doar 2.100 din cele aproximativ 3.000 de zboruri programate pentru ziua de joi, un număr aproximativ similar cu cel din prima zi de grevă.

Pe de altă parte, sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) care îi reprezintă pe piloţii de la Lufthansa a anunţat că greva piloţilor se va prelungi cu încă 24 de ore până vineri, când vor fi afectate doar zborurile pe distanţe scurte cu plecare din Germania.

Vereinigung Cockpit a decis să intre în grevă în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloţi şi copiloţi. Sindicatul solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului.

Celelalte companii din cadrul grupului Lufthansa, respectiv Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti şi Brussels Airlines nu sunt afectate de greva piloţilor de la firma mamă.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord încercând să introducă noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: lufthansa greva