x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost descoperit primul film color din istoria omenirii! Pelicula a stat într-o cutie timp de 110 ani (VIDEO)

A fost descoperit primul film color din istoria omenirii! Pelicula a stat într-o cutie timp de 110 ani (VIDEO)

14 Sep 2012   •   10:21
A fost descoperit primul film color din istoria omenirii! Pelicula a stat într-o cutie timp de 110 ani (VIDEO)

Primul film color din lume, care dateaza din 1902, a fost descoperit de catre Muzeul National Media din Bradford, dupa ce a stat intr-o cutie veche timp de 110 ani. Pelicula a fost realizata de fotograful englez Edward Turner si a fost prezentata, in premiera, publicului, anunta BBC News. Descoperirea are o valorea incredibila pentru istoria cinematografiei.

Precedenta pelicula care primise titlul de cel mai vechi film data din anul 1909 si a fost facut folosindu-se procesul Kinemacolour.

Filmul nou descoperit a fost realizat de fotograful britanic cu 30 de ani inaintea aparitiei filmului color in cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii sai, traficul din Londra din aceea vreme si animalul sau de companie, un papagal.

Pelicula a fost donata Muzeului de Stiinta din Marea Britanie in 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului.

Desi Edward Turner a incercat sa lege imaginile astfel incat sa obtina un film fluid nu a reusit, capturile video iesind intotdeauna incetosate. Turner nu a apucat sa-si vada munca completa deoarece a murit la un an dupa filmari.

Cercetatorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.

×