x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost descoperită epava celui mai modern avion rusesc, prăbuşit în Indonezia: niciun supravieţuitor

A fost descoperită epava celui mai modern avion rusesc, prăbuşit în Indonezia: niciun supravieţuitor

10 Mai 2012   •   14:11
A fost descoperită epava celui mai modern avion rusesc, prăbuşit în Indonezia: niciun supravieţuitor

Echipele de salvare indoneziene au anuntat joi dupa-amiaza ca au ajuns la epava avionului rusesc Sukhoi dar nu au gasit decat "cadavre" si "niciun supravietuitor" printre cele aproximativ 50 de persoane care se aflau la bordul avionului, potrivit AFP.

"Am ajuns la fata locului. Am gasit cadavre, dar nu suntem in masura sa precizam numarul lor", a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei nationale pentru interventii, Gagah Prakoso.

"Nu exista supravietuitori. Nu am gasit niciun supravietuitor. Ne pregatim sa plasam cadavrele in saci. Evacuarea ar urma sa aiba loc maine (n.n. - vineri)", a adaugat el.

"Avionul a lovit peretele muntelui cu viteza. Imaginati-va rezultatul. Aparatul este complet distrus", a continuat el.

Epava pulverizata a avionului Sukhoi Superjet 100, care participa la un zbor demonstrativ miercuri, a fost reperata intr-o regiune muntoasa la sud de Jakarta.

Ramasitele au fost descoperite de un elicopter la aproximativ 1.800 de metri altitudine in apropiere de Cijeruk, in regiunea muntelui Salak, un vulcan care masoara 2.211 metri inaltime, au precizat echipele de salvare.

Fotografii aeriene difuzate de serviciile de interventie arata epava avionului, agatata de copacii si de stancile situate pe un versant foarte abrupt, sugerand ca avionul a lovit muntele in plin.

Avionul transporta 39 de pasageri, majoritatea indonezieni, dar si un american si un francez, in timp ce cei opt membri ai echipajului erau rusi.

×