x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost inaugurat hotelul oamenilor străzii, în Suedia. Vezi unde sunt amplasate camerele şi cât costă o noapte de "cazare" (VIDEO)

A fost inaugurat hotelul oamenilor străzii, în Suedia. Vezi unde sunt amplasate camerele şi cât costă o noapte de "cazare" (VIDEO)

03 Mar 2013   •   09:51
A fost inaugurat hotelul oamenilor străzii, în Suedia. Vezi unde sunt amplasate camerele şi cât costă o noapte de "cazare" (VIDEO)

Jurnaliştii publicaţiei Faktum din Suedia au creat un nou concept de hotel prin intermediul căruia îşi doresc să atragă atenţia opiniei publice cu privire la problemele pe care le au oamenii străzii. Aceştia au inventat ideea de hotel pentru oamenii fără locuinţă, iar camerele acestui stabiliment sunt cu adevărat inedite.

 
Principalul motiv pentru lansarea acestui tip de "hotel" este acela de a strânge fonduri pentru ajutorarea oamenilor străzii, conform tabloidului britanic The Sun, care scrie că vizitatorii au de ales între una dintre cele zece "camere" puse la dispoziţie de hotelul oamenilor străzii.
 
Concret, "camerele" sunt aşezări diverse din oraşul Goteborg, locaţii în care, de cele mai multe ori, oamenii străzii sunt nevoiţi să doarmă. 
 
Costul pentru o astfel de "cameră" este de 11 euro pe noapte, iar printre locaţiile oferite doritorilor se află un spaţiu într-un parc în care este aşezată o saltea veche, o cameră dezafectată cu un pat pe măsură şi un soi de hamac suspendat sub podul unui mic port din Goteborg.  
 
Deşi nu foarte mulţi curioşi sunt dispuşi să încerce condiţiile din hotelul oamenilor străzii, banii strânşi sunt direcţionaţi către un fond prin care sunt ajutaţi cei 3400 de oameni fără adăpost din oraşul suedez.  
 
"Nu credem că politicienii fac cât trebuie pentru a ajuta. Această campanie îşi propune să aducă aminte de sărăcia unora şi simplitatea prin care oricine vrea să îi ajute pe aceşi oameni o poate face", a declarat Aron Israelson, unul dintre iniţiatorii proiectului.  

×
Subiecte în articol: hotel oamenii strazii suedia goteborg