x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost inaugurată cea mai înaltă clădire din Europa! Turnul Shard, din Londra, are 310 metri şi 95 de etaje (VIDEO)

A fost inaugurată cea mai înaltă clădire din Europa! Turnul Shard, din Londra, are 310 metri şi 95 de etaje (VIDEO)

06 Iul 2012   •   06:18
A fost inaugurată cea mai înaltă clădire din Europa! Turnul Shard, din Londra, are 310 metri şi 95 de etaje (VIDEO)

De ieri, cerul Europei are un nou stapan, odata cu inaugurarea, la Londra, a celei mai inalte cladiri - Turnul "The Shard". Constructia a costat 1.5 miliarde de lire sterline, are 309 metri inaltime si 95 de etaje.

Ceremonia a fost condusa de premierul Qatarului, seicul Hamad, si printul Andrew, ducele de York. La constructia turnului, incheiata in luna aprilie, au participat si 300 de romani.

Considerat un adevarat oras vertical, acesta va fi complet ocupat pana la finele anului viitor, conform precizarilor oficialilor britanici.

Creatie a arhitectului italian Renzo Piano, autorul foarte contestatului Centru Pompidou din Paris, Shard Tower se afla la sud de Tamisa. Poate adaposti 12 mii de persoane, are un hotel de cinci stele, mai multe restaurante de lux si 600 de mii de metri patrati de birouri si magazine. Intre etajele 53 si 65 sunt apartamente de vanzare, cu 43 pana la 62 de milioane de euro.


×