x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost recuperată o cutie neagră a avionului Air France prăbuşit în Atlantic

A fost recuperată o cutie neagră a avionului Air France prăbuşit în Atlantic

02 Mai 2011   •   20:02
A fost recuperată o cutie neagră a avionului Air France prăbuşit în Atlantic
Sursa foto: /Reuters

163417-cutie-neagra.jpgEchipele de căutare au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului Air France care efectua o cursă Rio de Janeiro – Paris, prăbuşit în 2009 în Oceanul Atlantic.

 

Descoperirea a fost făcută de un robot submarin, la o adâncime de 3.900 de metri, fotografia cutiei negre, publicată de Biroul Francez de Investigaţii şi Analize (BEA), arătând că aceasta nu este distrusă. Într-un comunicat oficial al BEA se spune că “înregistratorul de bord se prezintă în bune condiţii” şi se exprimă speranţa că datele vor elucida cauzele celui mai grav accident din istoria de 75 de ani a Air France, în care şi-au pierdut viaţa 228 de persoane.

 

Speculaţiile au indicat o furtună drept cauză a accidentului produs pe 2 iunie 2009, iar mesajele automate trimise de computerele aeronavei, un Airbus 330, au arătat că acestea înregistrau o viteză greşită. Experţii francezi speră ca misterul prăbuşirii să fie desluşit după decodificarea datelor cutiei negre descoperită, care conţin inclusiv conversaţiile dintre piloţii aeronavei.

×
Subiecte în articol: accident aviatic air france