x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit la 113 ani cel mai vârstnic bărbat din lume

A murit la 113 ani cel mai vârstnic bărbat din lume

20 Ian 2019   •   16:30
A murit la 113 ani cel mai vârstnic bărbat din lume

Japonezul Masazo Nonaka, care la 113 de ani deţinea titlul de cel mai vârstnic bărbat din lume, a murit duminică în casa lui din Hokkaido, relatează EFE.

Decesul a avut loc în oraşul Ashoro, din insula Hokkaido, au confirmat rude ale bărbatului, care în momentul în care au încercat să-l trezească de dimineaţă şi-au dat seama că acesta murise în somn.

Potrivit familiei sale, Nonaka, care se deplasa în scaun cu rotile, se bucura încă de viaţă uitându-se la meciuri de sumo la televizor, citind ziarele şi făcând băi termale o dată pe săptămână.

Masazo Nonaka era titularul recordului Guinness de cel mai vârstnic bărbat din lume din 10 aprilie 2018.

Bătrânul s-a născut la 25 iulie 1905 în Ashoro, oraşul în care a decedat duminică. Soţia sa, Hatsuno, cu care Nonaka are cinci copii, a decedat în 1992.

Japonia a deţinut numeroase recorduri ale celor mai longevive persoane din lume. Cel mai longeviv bărbat din lume a fost japonezul Jiroemon Kimuro, care a murit la 12 iunie 2013, la vârsta de 116 ani.

În ce priveşte femeile, recordul îl deţine franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la 122 de ani şi 164 zile.

Cea mai longevivă femeie din lume este în prezent japoneza Kane Tanaka, în vârstă de 116 ani şi 18 zile.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Masazo Nonaka