x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A scăpat cu viaţă din două tsunami

A scăpat cu viaţă din două tsunami

de Irina Cristea    |    17 Mar 2011   •   20:25
A scăpat cu viaţă din două tsunami
Sursa foto: /Reuters

Extraordinare poveşti de supravieţuire au apărut în urma dezastrului de săptămâna trecută. Una dintre cele mai impresionante îi aparţine unui indonezian. Zahrul Fuadi, în vârstă de 39 de ani, doctorand în inginerie, a văzut de două ori moartea cu ochii, întrupată într-un val uriaş.

Fuadi este supra­vie­ţuitorul a două tsunami. Sau, cel puţin, aşa susţine. A scăpat cu viaţă pe când se afla în Indonezia, în pro­vincia Aceh, devastată de un tsunami în 2004, şi a reuşit să pă­călească moartea şi săptămâna trecută, când se afla la Sendai, într-una dintre regiunile cele mai afectate de valul ucigaş, transmite AFP.
"Sunt foarte recunoscător, puţini oameni au trăit două dezastre colosale şi au supravieţuit. De fapt, mi-e mai frică de tsunami decât de cutremure. Am fugit pentru a scăpa de tsunami la Aceh şi mi-am spus că e sfârşitul lumii", a spus el.

Casa sa din oraşul Simpang Mesra a fost distrusă de valul seismic din 2004, care s-a soldat cu cel puţin 168.000 de morţi în Indonezia şi peste 220.000 de morţi în regiune.
La câţiva ani de la catastrofă, Fuadi care este profesor la Universitatea Syah Kuala din Aceh, a primit o bursă la Sendai.

La 11 martie 2011 asista la un seminar în campusul universităţii, situat la 20 de kilometri de coastă. A reuşit să se salveze din calea apelor care au distrus tot ce-au găsit în cale. Cu toată trauma pe care-a trăit-o, indone­zia­nul nu se pregăteşte să-şi facă ba­gajele şi să revină acasă. Din contră. "Intenţionez să mă întorc la Sendai, pentru că mai am de lucru acolo", spune el. Un singur "mic amănunt" îl ţine totuşi în cumpă­nă: radiaţiile nucleare.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia