x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Absolvenţii rusi ai academiei FSB, sancţionaţi după parada în automobile de lux din Moscova

Absolvenţii rusi ai academiei FSB, sancţionaţi după parada în automobile de lux din Moscova

14 Iul 2016   •   21:50
Absolvenţii rusi ai academiei FSB, sancţionaţi după parada în automobile de lux din Moscova

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a anunţat joi măsuri disciplinare împotriva unui grup de proaspeţi absolvenţi ai academiei FSB care au organizat o paradă în automobile de lux pe străzile Moscovei, pentru a sărbători încheierea studiilor, relatează joi AFP.

Înregistrări video ale acestei escapade în automobile Mercedes 4X4 au apărut ulterior pe reţelele sociale, declanşând un val de indignare.

Unii au văzut în gestul lor ilustrarea sentimentului de impunitate dominant în rândul membrilor FSB, care, de la accederea la putere a lui Vladimir Putin, au infiltrat toate nivelurile statului, de la Kremlin până la administraţiile regionale.

Pe fond de muzică tehno, un filmuleţ de aproape două minute arată un cortegiu de maşini circulând pe străzile capitalei. Un pasaj îi arată, de asemenea, cu cupele cu şampanie în mână, într-o fotografie de grup în faţa principalei universităţi din Moscova.

'Am luat decizii la nivel individual în ce priveşte condiţiile viitoarei lor repartizări. La nivelul conducerii academiei, au fost luate măsuri disciplinare', printre care concedieri, se precizează în comunicatul FSB.

'Comportamentul lor ostentativ şi indecent (...) a suscitat o indignare justă a cetăţenilor şi o condamnare severă în interiorul serviciilor de securitate', adaugă comunicatul, criticând o 'încălcare a codului deontologic' al serviciului.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: aeroport moscova Rusia fsb kgb absolventi