x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident aviatic în India. O aeronavă cu 191 de pasageri la bord s-a prăbușit la aterizare. Cel puţin 16 persoane au murit

Accident aviatic în India. O aeronavă cu 191 de pasageri la bord s-a prăbușit la aterizare. Cel puţin 16 persoane au murit

07 Aug 2020   •   18:50
Accident aviatic în India. O aeronavă cu 191 de pasageri la bord s-a prăbușit la aterizare. Cel puţin 16 persoane au murit

UPDATE Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma prăbuşirii avionului de pasageri pe aeroportul din oraşul indian Kozhikode (Calicut), afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Bilanţul preliminar este de 16 morţi şi zeci de răniţi, 35 de persoane fiind spitalizate, au declarat surse medicale citate de cotidianul Times of India. Printre persoanele decedate se numără unul dintre piloţi.

La bordul avionului de tip Boeing 737 erau 191 de persoane, 184 de pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Avionul aparţine companiei Air India Express şi efectua o cursă de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) spre Kozhikode (Calicut), oraş situat în sudul Indiei.

Potrivit primelor date ale anchetei, avionul a avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Fuselajul aeronavei s-a rupt din cauza impactului.

(sursa: Mediafax)

Stire initiala O aeronavă Air India Express care a zburat din Dubai în Kozhikode (Calicut), cu 191 de pasageri la bord, s-a prăbușit într-o vale, după ce a aterizat pe aeroportul Karipur.

Avionul, care avea la bord 190 de persoane, a avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Potrivit martorilor, aeronava s-a rupt din cauza impactului.

Conform unor surse citate de presa indiană, două persoane au murit, iar câteva zeci au fost rănite în accident. Autorităţile nu au anunţat nicio informaţie despre victime.

La locul accidentului au intervenit zeci de echipaje de urgenţă.

Air India Express are doar aeronave Boeing 737 în flotă.

×