x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident dramatic in Bulgaria: Cel puţin 16 morţi

Accident dramatic in Bulgaria: Cel puţin 16 morţi

26 Aug 2018   •   08:45
Accident dramatic in Bulgaria: Cel puţin 16 morţi

Un accident de autocar a făcut sâmbătă 16 morţi pe un drum cu serpentine din apropiere de Svoghe, localitate din nord-vestul Bulgariei, a anunţat ministrul de interne, Valentin Radev. 

 

Sosit la locul accidentului, la 57 de kilometri nord de Sofia, Valentin Radev a declarat că "13 persoane au murit pe loc şi alte trei din cauza rănilor". "Alte 26 de persoane sunt rănite", dintre care trei în stare gravă, a adăugat el. 

Pe o ploaie torenţială, autocarul care transporta turişti bulgari după vizita la o mănăstire a părăsit carosabilul şi s-a prăbuşit în albia râului Iskar, un afluent al Dunării. Patru maşini au fost lovite, dar pasagerii lor nu au fost răniţi, a precizat poliţia. 

Autocarul fabricat în 2001 care transporta 33 de membri ai unui club de pensionari nu a fost supus controlului tehnic periodic, cum ar fi trebuit, la începutul lui august, a explicat viceministrul transporturilor Anghel Popov. 

Guvernul bulgar a decretat zi de doliu naţional pentru luni. Cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, cu o reţea rutieră prost întreţinută şi un parc de maşini depăşit, Bulgaria înregistrează anual mii de morţi din cauza accidentelor rutiere. AGERPRES.

×
Subiecte în articol: accident rutier bulgaria morti pensiononari