x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ACCIDENTUL din San Francisco: Ce AVERTISMENT a dat unul dintre piloţii aeronavei cu un minut înaintea prăbuşirii (VIDEO)

ACCIDENTUL din San Francisco: Ce AVERTISMENT a dat unul dintre piloţii aeronavei cu un minut înaintea prăbuşirii (VIDEO)

10 Iul 2013   •   15:58
ACCIDENTUL din San Francisco: Ce AVERTISMENT a dat unul dintre piloţii aeronavei cu un minut înaintea prăbuşirii (VIDEO)
Sursa foto: NATIONAL TRANSPORTATION SAFETY BOARD HANDOUT/EPA

Unul dintre piloţii aflaţi la bordul avionului Boeing 777 al companiei aeriene Asiana Airlines, prăbuşit la San Francisco, a lansat o serie de avertismente în ultimul minut dinaintea impactului, dar acestea au fost ignorate de ceilalţi doi piloţi ai aeronavei.

Potrivit Sky News, care citează presa sud-coreeană, Bong Dong Won ar fi strigat de mai multe ori că avionul pierde în altitudine, cu un minut înainte de prăbuşirea aeronavei. Dacă acest avertisment ar fi fost luat în considerare, avionul nu s-ar fi prăbuşit. Însă ceilalţi doi piloţi - Lee Kang Kuk şi instructorul Lee Jung Min - se pare că au ignorat avertismentele lui Bong, scrie ziarul Joongang.

Dezastrul zborului 214 de la Seul la San Francisco s-a soldat cu moartea a două adolescente de 16 ani din China, cu peste 180 de pasageri răniţi, care au fost spitalizaţi, dintre care zece se află în stare critică.

O înregistrare video publicată de CNN surprinde prăbuşirea avionului. "În momentul în care am fixat camera pe avion totul părea în ordine. Apoi am văzut că vărful aeronavei este ridicat. Am rămas cu obiectivul pe aeronavă, crezând că va lua altitudine, dar asta nu s-a întâmplat", a declarat Fred Hayes, cel care a filmat momentul prăbuşirii avionului.

"Singurul lucru pe care îl mai pot spune este că mă bucur că foarte mulţi oameni din avion au supravieţuit", a mai spus bărbatul.

×