x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acest copil este un geniu! Are doar 18 luni, dar cunoaşte capitalele a peste 60 de ţări! (VIDEO)

Acest copil este un geniu! Are doar 18 luni, dar cunoaşte capitalele a peste 60 de ţări! (VIDEO)

de Istvan Deak    |    01 Sep 2013   •   16:30
Acest copil este un geniu! Are doar 18 luni, dar cunoaşte capitalele a peste 60 de ţări! (VIDEO)

Este pur şi simplu incredibil! Un copil supradotat, cum rar se întâlnesc în lume: la numai 18 luni, un băieţel din SUA cunoaşte deja capitalele a mai mult de 60 de ţări, scrie atlantico.fr.
Este suficient să fie numită o ţară, pentru ca bebeluşul să îi găsească imediat capitala. Numele lui este Aanav Jayakar şi, deşi pronunţia numelor nu este chiar perfectă la cele 18 luni ale sale, performanţa lui este totuşi halucinantă.
Mama lui Aanav, dr. Bijal Jayakar, a explicat într-un reportaj pentru postul de televiziune Fox News că a descoperit talentul fiului ei absolut din întâmplare. Când copilul nu avea decat 15 luni, ea i-a spus că Ankara este capitala Turciei. La două luni după aceea, ea l-a întrebat care este capitala Turciei, iar el i-a spus că Ankara. Din acel moment, părinţii au decis să-i “lucreze” memoria copilului. Acum, băieţelul poate cita 65 de capitale diferite, arătându-le, în acelaşi timp, cu degetul pe hartă! Tatăl băieţelului recunoaşte că el nu ştie chiar toate capitalele pe care copilul le cunoaşte deja!



×