x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acord privind securitatea pentru redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem

Acord privind securitatea pentru redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem

02 Apr 2016   •   10:47
Acord privind securitatea pentru redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem

Guvernul belgian şi sindicatele poliţiştilor care cer o securitate sporită pe aeroporturile belgiene după atentatele de la Bruxelles au ajuns la un acord vineri seară, situaţie ce permite redeschiderea aeroportului internaţional Zaventem, a informat un responsabil sindical, citat de AFP.

Redeschiderea parţială a ghişeelor de check-in într-o clădire provizorie şi primele zboruri cu plecare de pe Zaventem ar putea să nu intervină înainte de duminică a afirmat purtătoarea de cuvânt a companiei Brussels Airport, Florence Muls.

"Există un acord, fără ezitare, din partea celor patru sindicate ale poliţiştilor" care au obţinut întăriri în personal şi materiale pentru toate aeroporturile din Belgia, a declarat un responsabil al SLFP-Police, Vincent Gilles, la finalul unei şedinţe de criză cu reprezentanţi ai ministrului de interne Jan Jambon.

Redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem, "pregătit tehnic" încă de joi pentru reluarea parţială a activităţii sale, a fost suspendată în aşteptarea acestui acord, după ce sindicatele poliţiştilor au ameninţat cu greva dacă nu obţin măsuri de securitate suplimentare.

Principala revendicare a sindicatelor de poliţişti a fost garantarea controlului sistematic al tuturor pasagerilor şi bagajelor acestora la intrarea în aeroport. Vincent Gilles a informat că au avut "90%" câştig de cauză, obţinând ca aceste controale să aibă loc înainte de trecerea zonei vamale rezervate numai pentru pasagerii care se îmbarcă.

Liderul sindical a subliniat că aeroportul, închis după atentatele de pe 22 martie, se va redeschide "în următoarele zile". Acum este "o decizie politică", a precizat el.

Sursa: Agerpres

×