x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Activistă pentru drepturile animalelor, condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru un comentariu pe Facebook

Activistă pentru drepturile animalelor, condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru un comentariu pe Facebook

30 Mar 2018   •   10:41
Activistă pentru drepturile animalelor, condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru un comentariu pe Facebook

O activistă vegană din Franța, care a postat pe Facebook un mesaj în care oferea „zero empatie” pentru un măcelar ucis de un militant islamic în timpul unui atac de săptămâna trecută, a fost condamnată la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru remarcile făcute, scrie The Guardian.

Producătoarea de cașcaval vegan și activista pentru drepturile animalelor, numită Myriam de presa locală, a fost chemată în fața instanței, find acuzată de toleranță față de terorism. Cazul a venit la două zile după ce un activist de stânga a primit un an cu suspendare după ce aprobat cu entuziasm moartea jandarmului Arnaud Beltrame, în atacul care a avut loc în orașul Trebes.

Pot fi aduse acuzații împotriva oricărei persoane suspectate că aprobă terorismul sau comentează în favoarea acestuia. Pedeapsa maximă este de cinci ani și plata a 75.000 de euro.

În seara de luni, Poliția a fost sesizată în legătură cu un mesaj pe Facebook despre moartea măcelarului Christian Medves de la supermarketul Super U din Trebes.

„Deci sunteți șocați că un ucigaș a fost ucis de un terorist”, a scris activista pentru drepturile animalelor. ”Nu și eu. Am zero compasiune pentru el, există dreptate”.

Federația măcelarilor francezi a afirmat că a scris o plângere legală împotriva autoarei postării de pe Facebook.

În contextul în care Franța plângea cele patru victime ale atacului, mesajul a stârnit furie în mediul online. Deși autoarea a decis să îl șteargă, procurorii au hotărât să continue procesul deschis împotriva acesteia.

„Pot să înțeleg că iubești și aperi animalele, dar nu până în punctul în care urăști oamenii”, a spus un avocat apropiat de familia măcelarului, Franck Alberti.

 

 

×