x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzații: Moscova își bagă coada din nou în alegerile pentru Casa Albă

Acuzații: Moscova își bagă coada din nou în alegerile pentru Casa Albă

22 Feb 2020   •   21:00
Acuzații: Moscova își bagă coada din nou în alegerile pentru Casa Albă

Aflat în prezent în fruntea sondajelor, candidatul la alegerile primare democrate Bernie Sanders (foto) a condamnat amestecul rușilor în campania prezidenţială americană, după informaţiile apărute în publicația „The Washington Post” despre o presupusă susţinere a candidaturii sale de către Moscova, relatează AFP.

Potrivit ziarului,  oficialități americane l-au informat pe Sanders despre „interferenţe” ale Rusiei în favoarea sa. „Puţin îmi pasă să ştiu dacă Putin mă vrea preşedinte. Mesajul meu către el este clar: rămâneţi deoparte de alegerile americane şi, când voi fi preşedinte, mă voi asigura de acest lucru”, a precizat Sanders într-un comunicat.

„În 2016, Rusia a utilizat propaganda pe internet pentru a semăna dezbinare în ţara noastră şi înţeleg că va reîncepe asta în 2020”, a mai spus candidatul democrat.

Pe de altă parte, serviciile de informaţii americane au informat de asemenea membri ai Congresului că Moscova încearcă, la fel ca în 2016, să favorizeze victoria preşedintelui republican Donald Trump.

Nu a fost stabilită însă nicio legătură între presupusele tentative de ingerinţă în favoarea lui Trump şi cea a lui Sanders.

Dezvăluirile despre un nou amestec al rușilor în alegeri, printr-o manipulare a mesajelor pe reţelele de socializare, s-au înmulţit în ultimele zile în SUA.

×
Subiecte în articol: ingerințe moscova alegeri SUA