x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aderarea României la Schengen, discutată azi de premierii Finlandei şi Olandei

Aderarea României la Schengen, discutată azi de premierii Finlandei şi Olandei

26 Sep 2011   •   07:21
Aderarea României la Schengen, discutată azi de premierii Finlandei şi Olandei

Premierul finlandez Jyrki Katainen va efectua astazi o vizita de o zi in Olanda pentru a discuta cu omologul sau Mark Rutte despre problemele financiare ale zonei euro, dar si despre aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, relateaza postul de televiziune finlandez YLE.

Cei doi premieri se vor concentra pe problemele financiare, cum ar fi stabilizarea zonei euro, dar pe agenda intalnirii figureaza si alte subiecte de afaceri europene.

Astfel, cei doi oficiali vor discuta despre aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, pe care Finlanda si Olanda au blocat-o saptamana trecuta.

Consiliul Ministrilor de Interne din cadrul UE a refuzat joi accesul Bucurestiului si Sofiei la spatiul Schengen de libera circulatie, chiar daca cele doua tari au indeplinit criteriile tehnice de aderare.

Olanda si Finlanda au considerat insuficiente rezultatele lor in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, blocand intrarea celor doua state. Orice noua aderare necesita unanimitatea celor 25 de state membre.

×