x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adio chiul de la şcoală, în Ungaria!

Adio chiul de la şcoală, în Ungaria!

de Istvan Deak    |    13 Iul 2012   •   21:00
Adio chiul de la şcoală, în Ungaria!

Elevii ungari care au de gand sa chiuleasca de la ore au dat de bucluc. De acum ininte, politia ii va putea escorta pana la scoala, potrivit unui amendament de lege aprobat de Parlamentul de la Budapesta.

Textul de lege, propus de ministrul de Interne, a fost adoptat cu 252 de voturi pentru, 43 contra si 33 de abtineri, dupa cum rezulta dintr-o postare de pe site-ul Parlamentului ungar.

De acum inainte, toti copiii de sub 14 ani vor putea fi insotiti la scoala si chiar pana in biroul directorului, daca sunt prinsi ca nu frecventeaza cursurile fara sa aiba o scuza rezonabila pentru acest lucru si daca nu sunt gasiti in compania unui adult. "Scuza rezonabila si credibila', adica scutirea de ore, trebuie sa fie in scris, iar respectiva motivare sa fie semnata de parinti, de un reprezentant al scolii sau de un medic.

Unul dintre scopurile legii este acela de a intari ordinea publica, potrivit textului de lege. Masurile urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2013. (deak.istvan@jurnalul.ro)

×
Subiecte în articol: scoala Ungaria lege scutire chiul