x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adjunctul lui Bush injura ca un birjar

Adjunctul lui Bush injura ca un birjar

26 Iun 2004   •   00:00

Vicepresedintele SUA, Dick Cheney, este tot mai nervos. Zilele trecute, el a injurat un senator ca la usa cortului. Cuvintele grele si ultimele scandaluri de care se leaga numele lui l-ar putea insa costa scump. Umbla zvonul ca Bush Jr. va renunta la el pentru prezidentialele din noiembrie si va face tandem cu ex-primarul New York-ului.

ANCA ALDEA, LAVINIA TUDORAN

Ar fi trebuit sa fie o discutie normala si politicoasa, ca intre doi politicieni. Tot Senatul american a incremenit insa cand a auzit zilele trecute injuraturi birjaresti pe holul institutiei. Protagonistii intrevederii pline de formule "elitiste" de adresare: vicepresedintele SUA, Dick Cheney, si senatorul democrat Patrick Leahy. Lui Cheney nu i-a priit deloc discutia despre politica, bani si religie purtata cu Leahy, pe care oricum era suparat pentru ca l-a criticat saptamana trecuta. Drept pentru care, in loc de "La revedere", vicele i-a spus senatorului "Ia mai du-te in p... ma-tii" si "Du-te dracului". "Cred ca a avut o zi proasta", l-a "scuzat" Leahy pe Cheney. Purtatorul de cuvant al lui Cheney a precizat ca totul a fost "un schimb onest de replici".

ALTERNATIVA. Onest sau nu, Cheney nu doarme prea linistit. La Washington circula zvonul ca presedintele George W. Bush intentioneaza sa renunte la serviciile sale intr-un al doilea mandat, date fiind starea de sanatate a lui Cheney, dar, mai ales, scandalurile in care acesta a fost implicat. De numele sau sunt legate ilegalitatile comise de compania petroliera Halliburton, unde Cheney a fost presedinte.

Bush Jr. crede ca are o solutie excelenta pentru vicele de la Casa Alba in persoana fostului primar al New York-ului, celebrul si popularul Rudolph Giuliani, eroul atentatelor din septembrie 2001. Presa din SUA scrie ca Bush va anunta ca va face tandem la alegerile din toamna cu Giuliani la Conventia Nationala Republicana de la New York, din 30 august - 2 septembrie.

×
Subiecte în articol: externe cheney