x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Trump a redactat un proiect prin care unele solicitări de azil vor fi respinse mai rapid

Administraţia Trump a redactat un proiect prin care unele solicitări de azil vor fi respinse mai rapid

19 Feb 2017   •   10:40
Administraţia Trump a redactat un proiect prin care unele solicitări de azil vor fi respinse mai rapid

Departamentul pentru Securitate Internă a pregătit noi recomandări pentru agenţii care se ocupă de solicitările de imigrare, scopul fiind de a accelera deportările, respingând unele cereri de azil încă de la primele etape ale procesului, relatează Reuters.

Noile recomandări sunt incluse într-un document intern datat 17 februarie care nu le-a fost încă transmis agenţilor.

În document li se cere angajaţilor de la imigrări să îi accepte doar pe solicitanţii de azil care chiar au şanse să primească, la finalul procedurilor, acest statut.

Nu se fac însă recomandări concrete privind criteriile după care agenţii pot stabili dacă solicitantul va fi persecutat odată întors în ţara de origine.

Surse concordante au declarat pentru Reuters că scopul noilor recomandări este de a spori exigenţele în funcţie de care se face evaluarea iniţială a solicitanţilor de azil.

Planul administraţiei americane este de a le da mai multă mână liberă agenţilor de la imigrări pentru a stabili care dintre solicitări au 'şanse semnificative' de a fi aprobate de un tribunal pentru imigraţie.

În anul 2015, doar 18% dintre solicitanţii de azil ale căror cazuri au ajuns în instanţă au primit acest statut, potrivit datelor departamentului de Justiţie. Cele mai mari şanse de a obţine azil le au solicitanţii care provin din state cu un nivel ridicat de persecuţie politică.

O abordare mai severă a cazurilor ar putea fi un element din cadrul promisiunii preşedintelui Donald Trump de a reduce imigraţia şi de a securiza frontierele.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump trump azil