x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administrația Trump dorește reautorizarea șuncii și a gogoșilor pentru ademenirea urșilor din Alaska

Administrația Trump dorește reautorizarea șuncii și a gogoșilor pentru ademenirea urșilor din Alaska

23 Mai 2018   •   18:46
Administrația Trump dorește reautorizarea șuncii și a gogoșilor pentru ademenirea urșilor din Alaska

Vânătorii din Alaska ar putea în curând să ademenească din nou urşii care trăiesc în zonele protejate din acest stat american folosind şuncă şi gogoşi, întrucât administraţia Trump doreşte să anuleze o serie de reglementări ecologiste ce au fost adoptate în timpul celui de-al doilea mandat prezidenţial al lui Barack Obama, informează AFP. 

Reprezentanţii National Park Service (NPS) au prezentat marţi un proiect de reglementări care anulează acele măsuri legislative adoptate în 2015. 

În epocă, NPS a interzis mai multe practici, denunţate de asociaţiile care militează pentru apărarea animalelor sălbatice, în zonele federale protejate din statul american Alaska. 

Acele practici, ce ar putea fi autorizate din nou de noua administraţie republicană de la Casa Albă, conţin mai ales folosirea câinilor pentru vânarea baribalului (urs negru american) şi utilizarea unor surse de lumină pentru urmărirea acestor animale şi a puilor lor şi vânarea lor la vizuină sau bârlog. 

Capcanele au fost de asemenea interzise în 2015 pentru vânătoarea la urs negru american şi la urs brun. 

"Şunca, grăsimea de origine animală şi gogoşile sunt adeseori utilizate" ca momeală, au reamintit în epocă reprezentanţii NPS, o structură aflată în subordinea Ministerului de Interne. 

"NPS a anunţat astăzi o propunere pentru amendarea acestor reglementări referitoare la vânarea şi capturarea unor animale din zonele protejate din Alaska", se afirmă într-un comunicat oficial. 

"Această propunere ar putea anula propunerile de reglementare adoptate în 2015 care interzic anumite practici", precizează acelaşi comunicat, adăugând că NPS doreşte armonizarea reglementărilor federale cu legislaţia vânătorii aflată în vigoare în statul Alaska. 

Reglementarea, publicată în Monitorul Oficial american (Federal Register) marţi, ar trebui să fie adoptată definitiv peste două luni. 

În aprilie 2017, o lege votată de Congresul american a revenit deja asupra anumitor reglementări adoptate de democraţi, permiţând din nou vânătoarea din aer a urşilor, de la bordul unui avion sau elicopter, în Alaska. 

Administraţia Trump este criticată cu regularitate de asociaţiile care militează pentru protejarea animalelor. 

În noiembrie 2017, aceeaşi administraţie i-a autorizat din nou pe vânătorii americani să importe trofee de elefanţi ucişi în Zimbabwe şi Zambia. 

În martie 2018, noul Consiliu american pentru protejarea vieţuitoarelor sălbatice s-a reunit pentru prima dată. Consiliul este alcătuit din profesionişti ai vânătorii şi este prezidat de un magnat din industria cărbunelui. Ryan Zinke, ministrul de interne american, originar din statul Montana, este el însuşi un vânător autorizat.

AGERPRES

×