x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Trump ia în calcul închiderea Ambasadei SUA din Havana

Administraţia Trump ia în calcul închiderea Ambasadei SUA din Havana

18 Sep 2017   •   15:23
Administraţia Trump ia în calcul închiderea Ambasadei SUA din Havana

Administraţia Trump ia în vedere posibila închidere a Ambasadei SUA din Havana, deşi a fost recent redeschisă, după o serie de incidente inexplicabile care au dus la îmbolnăvirea unor diplomaţi americani din Cuba, a spus Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Rex Tillerson, duminică, potrivit The Guardian.

“Evaluăm asta”, a spus Tillerson.”Este o problemă foarte gravă în ceea ce priveşte răul pe care anumiţi indivizi l-au suferit. Am adus nişte oameni acasă. Este în curs de examinare.”.

Comentariile lui Tillerson au fost cele mai puternice indicii de până acum referitoare la faptul că SUA ar putea să aibă un răspuns diplomatic major, periclitând restabilirea istorică a relaţiilor dintre SUA şi Cuba. Cei doi foşti inamici au redeschis ambasadele din Washington şi Havana în 2015, după o jumătate de secol de înstrăinare.

Dintre cele 21 de victime medicale din SUA, unele au avut pierderi permanente ale auzului, în timp ce altele au suferit de dureri de cap şi greaţă.

Unele dintre victime au afirmat că au simţit vibraţii şi au auzit sunete puternice misterioase în unele părţi ale camerelor, motiv pentru care investigatorii consideră că este vorba de un “atac sonic”. Alte victime nu au auzit nimic, dar au dezvoltat ulterior simptomele.

Numărul americanilor afectaţi poate creşte, căci astfel de cazuri continuă să apară. Ultimul incident raportat a avut loc pe 21 august, potrivit oficialiilor SUA.

×