x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administraţia Trump, măsuri împotriva alăptării

Administraţia Trump, măsuri împotriva alăptării

09 Iul 2018   •   13:03
Administraţia Trump, măsuri împotriva alăptării

Avocaţii care susţin o nutriţie îmbunătăţită pentru bebeluşi şi-au exprimat dezacordul faţă de rapoartele potrivit cărora administraţia Trump a agresat alte guverne în încercarea de a împiedica adoptarea unei rezoluţii internaţionale care promovează alăptarea, scrie The Guardian.

Delegaţia SUA la Adunarea Mondială a Sănătăţii în Geneva a apelat la ameninţări şi la alte măsuri dure pentru a încerca să împiedice adoptarea rezoluţiei. Sub termenii textului oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările ar fi încurajat mamele să alăpteze, în contextul în care cercetările demonstrează beneficiile pe care le are asupra sănătăţii, avertizând în acelaşi timp părinţii să fie atenţi la comercializările inexacte ale firmelor de lapte praf. Astfel, pe baza a zeci de ani de cercetări, rezoluţia afirma că laptele mamei este mult mai sănătos pentru copil, motiv pentru care ţările ar trebui să încurajeze alăptarea în locul substitutelor.

The New York Times a fost prima publicaţie care a scris despre cum administraţia Trump a reacţionat în faţa rezoluţiei, care, de altfel, a fost sprijinită de toţi ceilalţi membri ai adunării. Potrivit publicaţiei, administraţia Trump a solicitat eliminarea unei fraze din textul rezoluţiei care solicita guvernelor să “protejeze, promoveze şi să sprijine alăptarea”.

O anchetă a celor de la The Guardian împreună cu Salvaţi Copiii a descoperit că firmele de lapte praf folosesc metode agresive pentru a face mamele şi profesioniştii din domeniul sănătăţii să aleagă laptele praf în locul alăptării. Măsurile au fost folosite mai ales în regiunile sărace ale lumii.

 

×