x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A supravieţuit 9 săptămâni în pustietate, la temperaturi de peste 50 de grade Celsius. Povestea adolescentului care NU a vrut să fie găsit

A supravieţuit 9 săptămâni în pustietate, la temperaturi de peste 50 de grade Celsius. Povestea adolescentului care NU a vrut să fie găsit

28 Ian 2013   •   17:27
A supravieţuit 9 săptămâni în pustietate, la temperaturi de peste 50 de grade Celsius. Povestea adolescentului care NU a vrut să fie găsit

Un adolescent australian a fost găsit în viaţă, în pustietate, după ce a petrecut nouă săptămâni pe cont propriu, fără să aibă la el mâncare şi rezistând la temperaturi care au depăşit 50 de grade. Şocant este că adolescentul, care a pierdut jumătate din greutatea corporală în acest timp, aparent nu dorea să fie găsit, evitând căutătorii şi potecile umblate din acea zonă.

Matthew Allen, de 18 ani, cântărea doar 38 de kilograme, când a fost găsit întâmplător, sâmbătă, de un grup de excursionişti. Era acoperit de lipitori iar tot trupul era plin de ciupituri de ţânţari. Acesta era dezorientat şi nu putea sta în picioare, pentru că tălpile i se cangrenaseră. De asemenea, tânărul şi-a pierdut parţial vederea.

Matthew a fost dus cu un elicopter la spital, în oraşul Hornsby. Se crede că adolescentul, care urma cursuri de contabilitate, suferea de o afecţiune psihică înainte să dispară.

Părinţii adolescentului au semnalat dispariţia acestuia în luna noiembrie. Matthew îşi lăsase telefonul mobil acasă, în oraşul Westleigh, la nord de Sydney. Nu luase cu el nici haine de schimb.

În ciuda unor căutări minuţioase în împrejurimi, adolescentul nu a putut fi găsit de echipele de salvare.

"Nu şi-a făcut niciun adăpost şi a fost expus, în tot acest timp, la soare şi la intemperii", a declarat Glyn Baker, poliţist în oraşul Hornsby, care a participat la căutări.

"Oricine lipseşte atât de mult timp şi suportă astfel de condiţii... Nu ne aşteptam să-l mai găsim în viaţă".

Australia a avut parte, în ultima lună, de cele mai ridicate temperaturi de când se fac măsurători. Termometrele au depăşit 50 de grade, fiind nevoie ca meteorologii australieni să schimbe culorile hărţilor meteo, pentru că astfel de temperaturi nu aveau desemnată o culoare.

Poliţiştii, însă, cred că Matthew s-a ferit intenţionat de căutători, dat fiind că în zona în care a fost găsit există poteci pe care merg excursionişti.

"Excursioniştii merg frecvent prin aceste locuri. Credem că s-a ascuns intenţionat de ei", spune agentul Baker. Ipoteza poliţiei este că adolescentul a plecat intenţionat în pustietate pentru a-şi testa abilităţile de supravieţuire.

Se crede că în cele două săptămâni adolescentul nu a mâncat altceva decât insecte şi a băut apă dintr-un izvor aproape secat din zonă. 

×