x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Adolescentă din Iran, arestată pentru că a postat un videoclip în care dansa pe Instagram

VIDEO. Adolescentă din Iran, arestată pentru că a postat un videoclip în care dansa pe Instagram

09 Iul 2018   •   14:21
VIDEO. Adolescentă din Iran, arestată pentru că a postat un videoclip în care dansa pe Instagram

Autorităţile din Iran au arestat un număr mare de persoane pentru videoclipurile postate pe Insagram, printre acestea se numără şi o adolescentă a cărei pasiune pentru dans a provocat revoltă, scrie The Guardian.

Potrivit activiştilor, Medeh Hojabri a fost una dintre persoanele arestate din cauza videoclipurilor de pe Instagram. Identitatea celorlalte persoane nu a fost confirmată.

Contul ei, care a fost suspendat, avea peste 600.000 de urmăritori.

De la momentul arestării, Hojabri a apărut în cadrul unui program al televiziunii de stat cu alţi deţinuţi, în care ea şi alţii au făcut ceea ce spun activiştii, o serie de confesiuni forţate, tactică folosită frecvent de autorităţile iraniene.

Televiziunea de stat a arătat o tânără, cu faţa blurată, plângând şi tremurând în timp ce descria motivaţia pe care a avut-o când a înregistrat videoclipurile. “Nu a fost pentru a atrage atenţia”, a spus aceasta. “Avem câţiva urmăritori şi aceste videoclipuri erau pentru ei. Nu am avut nicio intenţie să îi încurajez şi pe alţii să facă acelaşi lucru ... Nu am lucrat cu o echipă, nu am fost antrenată. Fac gimnastică”.

Videoclipurile erau filmate în camera ei, în timp ce dansa pe muzică pop şi rap, fără a purta hijab, care este obligatoriu în public.

×
Subiecte în articol: instagram iran