x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afacere - Reducere de 300.000 de euro pentru Sarko

Afacere - Reducere de 300.000 de euro pentru Sarko

de George Daniel Ripa    |    01 Mar 2007   •   00:00

Nicolas Sarkozy, favoritul la ale-gerile prezidentiale din Franta, a beneficiat de o "reducere" de cel putin 300.000 de euro la cumpararea apartamentului din Neuilly, suburbie luxoasa din vestul Parisului, informeaza cotidianul Le Canard Enchaine.

Afacerea a avut loc in 1997, pe cand actualul politician avea functia de primar al Parisului. "Resping toate aceste afirmatii", a replicat Sarkozy, aflat intr-o vizita oficiala in Spania. "Acest articol este jignitor si exagerat si are ca scop sa-mi pateze reputatia, cu doar cateva saptamani inaintea alegerilor", s-a aparat candidatul dreptei franceze.

Sarkozy "a dispus ca noul sau apartament sa fie amenajat pe masura si cu cheltuieli mari de catre antreprenorul Lasserre", precizeaza saptamanalul.

"In total, de pe urma reducerii pretului de cumparare, a lucrarilor de transformare a doua apartamente initiale in duplex si a lucrarilor de amenajare, sotii Sarkozy au economisit cel putin doua milioane de franci (circa 300.000 de euro)", concluzioneaza Le Canard Enchaine. Jurnalistii francezi il acuza pe Sarkozy si ca firma care i-a renovat casa este compania "favorita a primariei din Neuilly". Casa nu a stat prea mult in portofoliul politicianului francez, fiind revanduta la 6 noiembrie 2006 in schimbul sumei de 1.942.000 de euro.

×
Subiecte în articol: externe