x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AfD consideră sexist planul Ursulei von der Leyen privind structura viitoarei Comisii Europene

AfD consideră sexist planul Ursulei von der Leyen privind structura viitoarei Comisii Europene

28 Aug 2019   •   19:45
AfD consideră sexist planul Ursulei von der Leyen privind structura viitoarei Comisii Europene
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Partidul 'Alternativa pentru Germania' (AfD) a calificat drept ''sexist'' planul preşedintelui ales al Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, de a avea o reprezentare egală de bărbaţi şi femei în viitorul Colegiu al Comisarilor, transmite miercuri dpa.

''Tocmai ce a sosit la Bruxelles şi primul lucru pe care politiciana Von der Leyen urmează să îl implementeze este ideologia agresivă şi sexistă a partidului său privind cota de gen în noua sa locaţie'' (Comisia Europeană, n.red.), a spus Fabian Jacobi, parlamentar din partea AfD.

Jacobi a adăugat că fostul ministru al apărării german arată prin aceasta ''cât de străine îi sunt valorile culturii europene''.

Ursula von der Leyen a anunţat că plănuieşte ca cel puţin jumătate din posturile de comisar european în viitorul executiv comunitar să fie deţinute de femei. Ea le-a recomandat statelor membre să îi transmită câte două propuneri (o femeie şi un bărbat) pentru postul de comisar european. 

Noua Comisie Europeană îşi va prelua mandatul de cinci ani la 1 noiembrie 2019.

AfD are mai puţine membre ale parlamentului decât orice alt partid reprezentat în Bundestag.

În luna mai, AfD a fost singura formaţiune politică ce nu a aderat la o iniţiativă transpartinică pentru creşterea numărului de femei în parlamentul german.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen