x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan. Bilanţul atentatului de la Kabul a crescut

Afganistan. Bilanţul atentatului de la Kabul a crescut

19 Apr 2016   •   13:35
Afganistan. Bilanţul atentatului de la Kabul a crescut
Sursa foto: FOTO: Arhivă

Bilanţul atacului comis marţi împotriva unei clădiri guvernamentale în centrul capitalei afgane Kabul a crescut la 28 de morţi, a indicat şeful poliţiei din Kabul, citat de AFP.


'Un atentator a parcat un camion de şantier în parcarea de lângă clădire' şi l-a detonat, a declarat Abdul Rahman Rahimi, indicând că 28 de oameni, în majoritate civili, au fost ucişi de explozia camionului-capcană, care a fost urmată de focuri de armă.

Un bilanţ anterior consemna cel puţin şapte morţi şi 327 de răniţi în acest atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis marţi dimineaţa, la o oră de vârf, în plin centrul capitalei Kabul, conform agenţiei de presă menţionate.

'Mulţi răniţi sunt în stare gravă', a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii afgan, Mohammed Ismail Kawoosi, adăugând că bilanţul ar putea să crească pe parcursul zilei, deoarece mulţi civili dintre cei răniţi 'sunt în stare gravă'. Anterior, preşedintele afgan Ashraf Ghani a evocat 'numeroşi morţi şi răniţi'.

Mai devreme, agenţiile de presă AFP, DPA şi Reuters relataseră că atentatul a vizat o clădire a NDS, serviciile de informaţii afgane, situat în plin centrul capitalei afgane alături de alte clădiri guvernamentale, complexe militare şi ambasade.

Deflagraţia a fost urmată de schimburi de focuri între forţele de ordine afgane şi insurgenţi în acest atac de anvergură, revendicat deja de talibani, care intervine la o săptămână după 'lansarea ofensivei de primăvară' a talibanilor, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că luptători s-au infiltrat în interiorul unui complex militar, dar declaraţia sa nu a fost confirmată de serviciile de securitate afgane.

Talibanii recurg frecvent la atentate sinucigaşe împotriva poliţiei şi armatei afgane, precum şi împotriva serviciilor de informaţii, pe care le califică drept 'lachei' ai forţelor străine în Afganistan.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: afganistan atentat kabul victime