x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Află cât de scumpe sunt scrisorile trimise de James Dean iubitei sale, Barbara Glenn

Află cât de scumpe sunt scrisorile trimise de James Dean iubitei sale, Barbara Glenn

de Mediafax    |    13 Sep 2011   •   08:03
Află cât de scumpe sunt scrisorile trimise de James Dean iubitei sale, Barbara Glenn

Scrisori trimise de James Dean catre o iubita vor fi scoase la licitatie pe 23 noiembrie, la Londra, de Christie’s. Specialistii le-au estimat la 16.000 de lire sterline. Notele scrise de mana de Dean catre Barbara Glenn, iubita lui timp de doi ani, provin din arhiva familiei acesteia si nu au mai fost scoase la vanzare pana in prezent.

Potrivit Mediafax, cele trei scrisori, trimise in 1954, vor fi scoase la vanzare separat. Vor mai fi scoase la licitatie o serie de fotografii cu Dean impreuna cu Glenn.

In prima scrisoare, datata 10 ianuarie 1954, Dean scrie despre repetitiile pentru un spectacol de pe Broadway. A doua scrisoare a fost trimisa pe 7 mai, in timp ce actorul se afla la filmari pentru 'La Est de Eden“, filmul in care a avut primul sau rol principal.

In cea de-a treia scrisoare, Dean glumeste cu Glenn scriind 'Draga mea, nu ti-am mai scris pentru ca m-am indragostit“, precizand apoi ca se refera la calul sau – Cisco, 'the Kid“. Subliniind cat de dor ii este de casa, actorul ii multumeste iubitei pentru 'cea mai draguta si dulce scrisoare din lume“.

Fiul Barbarei Glenn, regizorul Keith Gordon, care scoate la vanzare scrisorile, a spus ca mama sa nu a discutat prea mult despre povestea ei de dragoste cu Dean, dar 'Jimmy a fost prima ei relatie serioasa, de adult“. Se pare ca relatia era foarte intensa si a implicat numeroase despartiri si impacari, dar ea ramanea de multe ori confidenta lui.

James Dean, protagonistul filmelor 'Rebel fara cauza“ si 'La Est de Eden“, a murit intr-un accident de masina in 1955, la numai 24 de ani

×
Subiecte în articol: scrisoare licitatie vanzare james scrisori dean