x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AFP: „Băsescu îşi recunoaşte gafele”

AFP: „Băsescu îşi recunoaşte gafele”

26 Ian 2012   •   21:00
AFP: „Băsescu îşi recunoaşte gafele”

Presedintele roman Traian Ba­sescu a recunoscut miercuri ca a fa­cut gafe care au provocat o am­pla miscare de contestare a pu­terii in ultimele zile in intreaga tara, pledand in acelasi timp pentru continuarea reformelor, pentru a se putea face fata provo­ca­ri­lor crizei economice, noteaza agentia France Presse intr-o anali­za a discursului de miercuri al presedintelui, la Cotroceni.

Moscow Times, citat de Rador, este de parere ca toate puterile ve­chii Europe au intrat intr-o alianta sacra, pentru a exorciza spectrul da­toriilor suverane. Dar politicienii care vor lichidarea datoriilor tre­buie sa isi aminteasca de un alt spectru — acela al revolutiilor, scrie Moscow Times. In Romania, Curtea Constitutionala a respins comasarea alegerilor, informeaza Business Week.

The Washington Post, Miami Herald, Seattle Times, The State si New Jersey Herald noteaza ca presedintele roman isi apara Guvernul, desi recunoaste ca unii dintre romani si-au pierdut incre­derea in guvernanti, preluand informatiile transmise de agentiile de presa Reuters si Associated Press. 'Stiu ce trebuie facut', a spus Basescu intr-un discurs de 35 minute sustinut la palatul prezidential. El a spus ca Guvernul trebuie sa 'continue lupta impotriva coruptiei si a evaziunii fiscale', si de a crea mai multe locuri de munca, precizeaza agentiile internationale de presa.

Sursele citate remarca faptul ca, dupa 13 zile de proteste in mai multe orase ale tarii, in frunte cu Bu­curestiul, presedintele a de­cla­rat ca 'este clar ca multi cetateni sunt nemultumiti de actualul Gu­vern', dar a insistat ca acesta are re­zultate bune, reusind sa adopte mai multe legi importante pentru re­formarea statului. 'Suntem aco­lo unde trebuie sa fim. Romania a iesit din recesiune', a spus Ba­sescu, iar agentiile de presa si-au luat notite.

'Tsunami-ul' schimbarii po­litice a inceput deja si vine din par­tea simplilor cetateni, ma­tu­rand tot ce gaseste in cale, noteaza La Stampa, facand referire la manifestatiile de strada din Romania. (Rador, M.C.)

×
Subiecte în articol: externe declaraţie traian basescu