x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agca: Vine Apocalipsa

Agca: Vine Apocalipsa

de Mihaela Matachita    |    19 Ian 2010   •   00:00
Agca: Vine Apocalipsa
Sursa foto: Adem Altan/AFP/MEDIAFX

Turcul care a încercat să-l omoare pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981, Mehmet Ali Agca (52 de ani), a fost eliberat după aproape 30 de ani de închisoare şi a proclamat "sfârşitul lumii".



Mehmet Ali Agca (foto) a fost dus la control psihiatric în vederea satisfacerii serviciului militar obligatoriu. Un raport din 2006 atesta că Agca nu este apt pentru serviciul militar din cauza unor "tulburări antisociale severe de personalitate".

"Proclam sfârşitul lumii. Lumea întreagă va fi distrusă în cursul acestui secol. Toate fiinţele umane vor muri", afirma el ieri în comunicatul semnat "Mehmet Ali Agca, eternul Mesia". "Biblia este plină de erori. Voi scrie o biblie perfectă", adăuga el. O poză cu Agca strângând mâna Papei Ioan Paul al II-lea a fost difuzată odată cu comunicatul.

Suveranul Pontif l-a vizitat pe Agca în închisoare, în 1983, şi l-a iertat. În detenţie, Agca a făcut tot mai multe declaraţii mistice şi a acuzat Vaticanul de complot contra Papei. Anterior, el sugerase că Bulgaria şi KGB-ul sovietic organizaseră atentatul. Agca i-a propus autorului american Dan Brown să scrie împreună urmarea la best-seller-ul "Codul lui Da Vinci".

×
Subiecte în articol: externe