x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agresorul lui Sarkozy a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

Agresorul lui Sarkozy a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

01 Iul 2011   •   15:34

Barbatul care l-a tras de haina, in mod brutal, joi, pe presedintele francez, Nicolas Sarkozy, la Brax (sud-vest), a fost condamnat vineri la sase luni de inchisoare cu suspendare, ceea ce ii va permite sa plece liber de la tribunal, relateaza AFP.

Condamnarea a fost insotita de obligatia de a primi ingrijiri intr-un mediu spitalicesc si de a urma un curs de cetatenie de doua zile. Condamnarea este mai clementa decat solicita procuratura. Aceasta solicitase, in fata Tribunalului din Agen (sud-vest) noua luni de inchisoare, dintre care sase cu suspendare.

Acuzatul a fost prezentat in instanta in regim de urgenta.

Hermann Fuster, un angajat al municipalitatii la Conservatorul de Muzica si Dans din Agen, a comparut in boxa acuzatilor, imbracat in negru, cu motive in stil gotic, cu cranii de mort pe tricou si cu parul strans intr-o coada. El este judecat pentru "violente asupra unei persoane depozitare a autoritatii publice" care nu a antrenat incapacitatea, fapte pasibile de trei ani de inchisoare si o amenda in valoare de 45.000 de euro. El si-a petrecut noaptea in arest preventiv, la sediul Jandarmeriei din Agen.

Joi la pranz, el l-a apucat de reverul hainei pe presedintele Republicii franceze si l-a tras, in mod violent, spre el, in timp ce Sarkozy facea o baie de multime. Insa, Fuster a fost imobilizat imediat de ofiteri de securitate. Sarkozy nu a depus plangere.

Aceasta este pentru prima data cand actualul presedinte francez este agresat fizic, de la inceputul mandatului sau, in 2007.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy agresiune