x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad ameninţă SUA: Dacă vor să ţină piept naţiunii iraniene, vor regreta răspunsul nostru

Ahmadinejad ameninţă SUA: Dacă vor să ţină piept naţiunii iraniene, vor regreta răspunsul nostru

08 Noi 2011   •   13:37
Ahmadinejad ameninţă SUA: Dacă vor să ţină piept naţiunii iraniene, vor regreta răspunsul nostru

Iranul "nu are nevoie de bomba atomica" pentru a infrunta Washingtonul si aliatii sai, avertizeaza Mahmoud Ahmadinejad. Declaratia presedintelui iranian sunt o replica la suspiciunile Occidentului privind programul nuclear al Teheranului.

"Statele Unite, care dispun de cinci mii de bombe atomice, ne acuza cu nerusinare ca fabricam arma atomica, dar ei trebuie sa stie ca daca noi vrem sa taiem mana pe care au intins-o peste lume nu avem nevoie de bomba atomica", a declarat Mahmoud Ahmadinejad, potrivit site-ului televiziunii publice, citat de RFI.

"Vrem sa ne atingem obiectivele folosind gandirea, cultura si logica. Daca Statele Unite vor sa tina piept natiunii iraniene, vor regreta raspunsul nostru", a avertizat Ahmadinejad.

Reactia vine in contextul in care Agentia Internationala pentru Energie Atomica urmeaza sa publice un raport, care ar trebui, teoretic, sa arate ca obiectivele programului nuclear iranian sunt militare si nu civile, asa cum sustine regimul islamist de la Teheran.

×