x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad: SUA "exploatează" 11 septembrie pentru a-şi justifica prezenţa în regiune

Ahmadinejad: SUA "exploatează" 11 septembrie pentru a-şi justifica prezenţa în regiune

25 Iun 2011   •   11:33
Ahmadinejad: SUA "exploatează" 11 septembrie pentru a-şi justifica prezenţa în regiune

Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat astazi ca Statele Unite "exploateaza" atentatele din 11 septembrie 2001 pentru a-si justifica prezenta in regiune.

"Modul in care este abordat si exploatat 11 septembrie seamana mult cu ceea ce s-a intamplat cu Holocaustul", a spus el, in deschiderea unei conferinte internationale privind terorismul, desfasurata la Teheran, cu participarea presedintelui afgan, Hamid Karzai, a liderului pakistanez, Assif Ali Zardari si a presedintelui irakian Jalal Talabani.

Ahmadinejad a facut, in ultimii ani, numeroase declaratii privind atentatele din 11 septembrie 2001 si Holocaustul, pe care le considera fie "o mare minciuna", fie "un mit", relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Unii cred ca 11 septembrie a avut ca scop reducerea presiunilor asupra regimului sionist, extinderea insecuritatii in regiune, deturnarea opiniei publice din Statele Unite si umplerea buzunarelor capitalistilor care provoaca razboaie", a afirmat liderul iranian, referindu-se la interventiile americane din Afganistan si Irak.

"Daca ar fi deschise cutiile negre ale atentatelor din 11 septembrie si Holocaustului, s-ar afla multe lucruri, dar, din nefericire, guvernul american nu permite acest lucru, in pofida cererilor din intreaga lume", a adaugat Ahmadinejad.

Intr-un mesaj prezentat in cursul conferintei, liderul spiritual iranian Ali Khamenei a denuntat si "calculul diabolic al puterilor dominante, care incearca sa exploateze terorismul ca instrument pentru a-si atinge scopurile".

"Americanii si aliatii lor europeni considera terorist pe oricine le ameninta interesele", a spus el. "Ei ii considera teroristi pe cei care se lupta pentru drepturile lor legitime si impotriva ocupatiilor (straine), dar nu si pe propriii lor mercenari (...), care fac sa sufere popoare nevinovate", a afirmat liderul spiritual iranian.

×