x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Air Force Pelosi One - Presedinta Camerei Reprezentantilor vrea avion la fel ca al lui Bush

Air Force Pelosi One - Presedinta Camerei Reprezentantilor vrea avion la fel ca al lui Bush

de Delia Zahareanu    |    08 Feb 2007   •   00:00
Air Force Pelosi One - Presedinta Camerei Reprezentantilor vrea avion la fel ca al lui Bush

Nancy Pelosi, noua presedinta democrata a Camerei Reprezentantilor, face presiuni ca sa obtina o aeronava ultraperformanta, invocand motive de securitate. Republicanii invoca abuz de autoritate in functie.

Sa calatoreasca la bordul unei aeronave care sa poata duce un anturaj precum poate duce Air Force One, avionul destinat exclusiv deplasarilor presedintelui SUA, sa fie un avion militar, ca sa beneficieze de maxima protectie, sa poata zbura peste tot in State, sa poata avea langa ea familia, staff-ul, prietenii si sa-i stea la dispozitie 24 de ore din 24. Cam acestea sunt doleantele lui Nancy Pelosi, noua presedinta a Camerei Reprezentantilor in Congresul american despre avionul ideal, relateaza cotidianul american Washington Times. In virtutea regulilor sistemului legislativ al Statelor Unite, dupa ce a fost numita in aceasta functie, Pelosi a devenit cel de-al doilea om in linia de succesiune in cazul vacantei postului de presedinte al SUA.

IRONII. In vreme ce avocatul lui Pelosi deja negocia cu Departamentul Apararii ce fel de avion i se va repartiza din cadrul flotei de la Baza Aeriana Andrews - cea care asigura transportul aerian pentru inaltii oficiali americani - si ce persoane vor primi autorizatia sa urce la bordul aeronavei, congresmenii republicani nu au contenit cu ironiile la adresa pretentiilor ei. Liderul minoritatii republicane, Roy Blunt, a catalogat aeronava pe care o cere Pelosi drept "un dormitor Lincoln zburator", iar Patrick T. McHenry, un alt reprezentant al republicanilor in Camera inferioara a Congresului, a declarat aeronava ca avand numele de cod "Pelosi One", o parafrazare a numelui aeronavei prezidentiale americane Air Force One.

PROBLEME. "Efectiv, ea nu face decat sa scoata pe tusa o «pasare» din flota. Va avea un impact direct asupra Camerei Reprezentantilor, pentru ca sunt utilizatori impatimiti ale acestor avioane. Congresul vede flota de la baza Andrews ca pe un punct de inchiriat masini", a declarat sub anonimat o sursa din Departamentul Apararii. Pe marginea disputei despre avion, unii republicani au amintit ca Pelosi nu este la primul abuz de putere in functie. Fostul presedinte republican al Camerei Reprezentantilor nu s-a bucurat de astfel de privilegii, se mai arata in articol.

×
Subiecte în articol: externe pelosi camerei reprezentantilor