x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Airbus a surclasat Boeing la numărul de aeronave vândute

Airbus a surclasat Boeing la numărul de aeronave vândute

08 Noi 2019   •   11:43
Airbus a surclasat Boeing la numărul de aeronave vândute

Airbus a avut 415 comenzi pentru avioane în octombrie, extinzându-şi dominaţia asupra Boeing, care încă se confruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX.
Luna trecută, operatorul indian low-cost IndiGo a făcut o comandă de peste 33 de miliarde dolari pentru 300 de avioane Airbus A320, aceasta fiind una dintre cele mai importante contracte semnate vreodată de producătorul aeronautic european cu o singură companie aeriană.

AIrbus a anunţat 12 comenzi pentru modelul său A330neo de la un cumpărător nedezvăluit. În urma acestor acorduri, Airbus a avut în perioada ianuarie-octombrie comenzi pentru 718 de aeronave, sau 542 după anulări.

Boeing a raportat 170 de comenzi în primele nouă luni din acest an, sau 54 după anulări. Totodată, Airbus a livrat 648 avioane în primele 10 luni din 2019.

Dar industria aviatică se va confrunta cu dificultăţi din cauza escaladării tensiunilor comerciale, a riscurilor geopolitice şi a campaniilor activiştilor de mediu în favoarea reducerii numărului de zboruri, în special în Europa, avertiza recent Airbus.
Luna trecută, producătorul european şi-a înrăutăţit ţintele de livrări pentru avioane comerciale în 2019 întrucât se confruntă cu întârzieri de producţie la uzina sa din Hamburg. Veniturile au scăzut cu 1%, la 15,3 miliarde de euro în trimestrul trei din 2019, în timp ce profitul net a urcat cu 3%, la 989 milioane de euro.

Airbus se aşteaptă să livreze în acest an aproximativ 860 de aeronave, faţă de obiectivul precedent de 880-890, a anunţat compania, după ce a raportat o creştere de 3% a profitului operaţional ajustat, la 1,6 miliarde de euro (1,78 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2019.

Revizuirea cifrelor privind livrările şi perspectivele "reflectă acţiunile iniţiate pentru a asigura un flux de livrări eficient în următorii ani", a afirmat directorul general, Guillaume Faury.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul 1 în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: airbus boeing