x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Airbus afectat de criză. Reduce producția de avioane cu 40%

Airbus afectat de criză. Reduce producția de avioane cu 40%

29 Iun 2020   •   13:45
Airbus afectat de criză. Reduce producția de avioane cu 40%

Airbus îşi va reduce producţia şi livrările de avioane cu circa 40% în următorii doi ani, motiv pentru care va face concedieri, a declarat directorul general Guillaume Faury, pentru cotidianul Die Welt.

"Pentru următorii doi ani plecăm de la presupunerea că producţia şi livrările vor fi cu 40% mai mici decât am preconizat iniţial", a declarat Faury.

Doar 40 de avioane Airbus A320 (cel mai bine vândut model) vor fi produse în fiecare lună. Guillaume Faury a precizat că multe aparate de zbor stau parcate întrucât liniile aeriene care le-au comandat nu vor să le preia, din cauza reducerii călătoriilor cu avionul, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Și companiile aeriene Easyjet şi Iberia au făcut anunţuri similare.

Directorul Airbus se aşteaptă ca situaţia să dureze până în 2021, când producţia şi livrările de avioane ar urma să revină la un nivel normal.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. Compania produce și elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport.

×
Subiecte în articol: airbus