x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Airbus afectat de criză. Reduce producția și ar putea concedia mii de persoane

Airbus afectat de criză. Reduce producția și ar putea concedia mii de persoane

27 Apr 2020   •   13:22
Airbus afectat de criză. Reduce producția și ar putea concedia mii de persoane

Compania aeriană Airbus ar putea apela la concedieri masive pentru a putea supraviețui, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, transmite Reuters. Producătorul francez are 135.000 de salariați. 

Într-o scrisoare adresată angajaţilor, directorul general Guillaume Faury a arătat că societate pierde bani într-un ritm alert.  Luna aceasta, Airbus va reduce producţia de avioane cu o treime.
 

Greg Waldron, de la site-ul Flight Global, a subliniat impactul major al epidemiei asupra Airbus şi asupra întregului sector, spunând: "Orice evaluare pe care am făcut-o în privinţa industriei aviatice a fost modificată complet. Perspectivele pentru Airbus s-au înrăutăţit. Pur şi simplu nu există cerere pentru noi aeronave în acest moment", arată analistul Greg Waldron, ded la site-ul flightglobal.com. 

3.000 de angajaţi ai companiei vor beneficia de schema de şomaj parţial a autorităților franceze, realizată în cadrul măsurilor pentru ajutarea companiilor să facă faţă impactului crizei coronavirusului. 

Aceasta permite unui salariat din Franţa să beneficieze de 70% din salariul brut şi 84% din salariul net. Luna aceasta,

Airbus a primit, în primul trimestru al acestui an, 290 de comenzi nete pentru avioane, din care a livrat 122.
 

×
Subiecte în articol: airbus