x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AIRO, brăţara care îţi monitorizează calitatea vieţii

AIRO, brăţara care îţi monitorizează calitatea vieţii

30 Oct 2013   •   19:53
AIRO, brăţara care îţi monitorizează calitatea vieţii

Un grup de absolvenţi ai Universităţii Waterloo a inventat o brăţară care analizează automat nutriţia, stresul, calitatea somnului, cantitatea caloriilor din organism şi mulţi alţi parametri vitali, informează CBS Cleveland. Dispozitivul se numeşte AIRO şi îi face pe posesorii acestuia să fie mai conştienţi în legătură cu starea de sănătate a organismului lor şi cu buna funcţionare a acestuia.

“Am realizat AIRO pentru a-i ajuta pe oameni să fie mai conştienţi de starea lor de sănătate. Colectând datele de la patru principali piloni ai sănătăţii organismului uman, AIRO monitorizează şabloanele vieţii de zi cu zi şi îţi spune ce ar trebui să faci, zi de zi, pentru a te bucura de o viaţă mai sănătoasă”, a declarant Abhilash Jayakumar, cofondator şi al Airo Health. “Suntem încântaţi că le putem oferi oamenilor posibilitatea de a prelua controlul asupra stării lor de sănătate într-un mod care până acum nu era posibil”, a adăugat el.

Jayakumar a explicat cum funcţionează această brăţară din punct de vedere tehnic. “Am construit o tehnologie care foloseşte diferite lungimi de undă ale luminii pentru a pătrunde în fluxul sanguin şi a identifica metaboliţii care se eliberează în organism în timpul şi după ce omul mănâncă. Acest lucru îi permite AIRO să măsoare aportul caloric în organism, precum şi calitatea mâncării consumate”, a mai spus Jayakumar. Brăţara “ţine legătura” cu “beneficiarul” ei prin intermediul tehnologiei Bluetooth, trimiţând automat semnale de avertizare (când ceva nu este în regulă cu parametrii monitorizaţi, n.r.) prin intermediul unui smartphone. (S. Stancu)

×