x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Gore se desparte de Tipper

Al Gore se desparte de Tipper

de Mihaela Matachita    |    02 Iun 2010   •   00:00

Fostul vicepreşedinte american Al Gore şi soţia sa, Tipper, au anunţat că se despart după 40 de ani de căsnicie, a informat unul dintre consilierii cuplului.

"Pot confirma", a spus Kalee Kreider, de la biroul lui Al şi Tipper Gore, după cum a relatat AFP. Ştirea, dezvăluită marţi de cotidianul specializat Politico, a fost preluată rapid de presa americană. Kalee Kreider a confirmat că soţii Gore, a căror căsnicie părea fără umbră în cursul evenimentelor publice ca şi în campania prezidenţială din 2000, şi-au informat prietenii despre această decizie. "Anunţăm astăzi că, după îndelungi reflecţii şi discuţii, am decis să ne separăm", au afirmat cei doi într-un mesaj. "Este vorba despre o decizie comună", au adăugat ei, precizând că nu vor mai face vreun alt comentariu.

Mary Elizabeth "Tipper" Gore este fotograf care a reflectat mai ales viaţa sa ca soţie a lui Al, vicepreşedinte şi candidat democrat ghinionist la prezidenţialele din 2000. Cei doi s-au cunoscut în 1965 şi s-au căsătorit în mai 1970.         

Albert Arnold Gore (62 ani) a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în 2007, pentru activitatea în favoarea luptei împotriva încălzirii climatice. În acelaşi an, el a obţinut un premiu Oscar pentru documentarul său asupra mediului "Un adevăr care deranjează".

×
Subiecte în articol: externe