x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Jazeera face incurcaturi - Stire falsa

Al-Jazeera face incurcaturi - Stire falsa

de Camelia Muntean    |    08 Dec 2005   •   00:00
Al-Jazeera face incurcaturi - Stire falsa

Numarul doi al Al-Qaeda, egipteanul Ayman al-Zawahiri, a afirmat ca liderul retelei teroriste, Ossama ben Laden, este in viata si continua "razboiul sfant" impotriva Occidentului.

In inregistrarea video transmisa de postul de televiziune Al-Jazeera, Zawahiri a cerut combatantilor Al-Qaeda sa atace instalatiile petroliere din tarile islamice, "deoarece majoritatea veniturilor provenite din petrol merge la inamicii Islamului". "Al-Qaeda este baza Jihadului. Liderul ei, Ossama ben Laden, pe care Allah il protejeaza, conduce Jihadul", a declarat numarul doi al retelei teroriste.

GRESEALA. Speculatiile in ceea ce priveste soarta lui Ben Laden nu au contenit sa apara in cursul ultimului an, ultima inregistrare audio a acestuia datand din 27 decembrie 2004, in care el il desemna pe islamistul iordanian Abu Mussab al-Zarqawi, omul cel mai cautat din Irak, drept lider al filialei Al-Qaeda in aceasta tara.

"Noua" inregistrare si, implicit, amenintarea lui Zawahiri s-au dovedit pana la urma doar o alarma falsa, pentru ca ieri seara postul de televiziune Al-Jazeera a recunoscut ca a incurcat casetele, transmitand o inregistrare din luna septembrie.

×
Subiecte în articol: externe