x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Qaeda pregăteşte atentate cu ajutorul unor cetăţeni americani!

Al Qaeda pregăteşte atentate cu ajutorul unor cetăţeni americani!

10 Sep 2011   •   14:39
Al Qaeda pregăteşte atentate cu ajutorul unor cetăţeni americani!

UPDATE: Una dintre cele doua persoane cautate asiduu de autoritati pare a fi Jude Kenan Mohammad, al carui nume a aparut sambata pe lista FBI cu cei mai cautati infractori. In varsta de 22 de ani, Mohammad s-a nascut in Florida, iar in 2008 a plecat in Pakistan, tara de origine a tatalui sau, de asemenea posesor al cetateniei americane.

In 2009, Jude Kenan Mohammad a fost acuzat in lipsa de un tribunal federal din Carolina de Nord pentru conspiratie terorista, alaturi de alte sapte persoane.

Cel putin doua dintre cele trei persoane implicate intr-un atac terorist organizat cu prilejul comemorarii a 10 ani de la atentatele care au indoliat America sunt cetateni americani sau sunt posesorii unor documente de calatorie emise in SUA.

Un oficial american de rang inalt a declarat, sub protectia anonimatului, ca misiunea primara a celor trei este explozia unei masini incarcata cu material explozibil, la New York sau Washington, sau, daca aceasta va fi imposibila, sa provoace cat mai multe distrugeri posibile.

Conform Daily Mail, in spatele atentatului s-ar afla actualul lider Al Qaeda, Ayman al Zawahiri, care ar fi ordonat aceste atacuri, potrivit inbformatiilor furnizate de informatori CIA din Pakistan.

Capitala federala, Washington DC, dar si New York par doua orase sub stare de asediu in aceste zile mai ales ca duminica dimineata, la Ground Zero si-au anuntat prezenta Barack Obama, dar si presedintele SUA din momentul atentatelor, George W. Bush.

×