x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida ameninţă SUA: America o să plângă cu sânge!

Al-Qaida ameninţă SUA: America o să plângă cu sânge!

11 Mai 2011   •   08:46
Al-Qaida ameninţă SUA: America o să plângă cu sânge!
Sursa foto: /EPA

Reţeaua teroristă Al-Qaida le-a cerut din nou musulmanilor să răzbune moartea lui Osama bin Laden, afirmând că americanii vor plăti "preţul" deciziei preşedintelui Barack Obama de a-l ucide. În textul publicat de Al-Fajr Media Center, principalul site de propagandă al Al-Qaida, reţeaua afirmă că eliminarea liderului său a fost "o mare eroare" şi un "mare păcat" şi că Obama şi-a antrenat poporul într-un "dezastru".

"Astăzi, Obama v-a distribuit sângele martirului nostru. Noi suntem o Umma (naţiune islamică) ce nu rămâne tăcută în faţa nedreptăţii, deci nu ne mai blamaţi după această zi. Voi sunteţi cei care au ales acest lucru şi voi sunteţi cei care veţi plăti preţul. Obama este protejat de armate dar cine vă va proteja pe voi de asaltul nostru?", avertizează reţeaua.

"Este necesar să răzbunăm asasinarea Şeicului jihadului şi leului Islamului într-un mod în care va face America să uite plăcerea bucuriei şi să plângă cu sânge. Îi spunem fiecărui mujahedin, dacă găseşte o ocazie, să profite de ea. Să nu se consulte cu nimeni pentru a ucide americani sau a le distruge economia. Pământul lui Allah este mare şi interesele lor sunt peste tot, atunci fă tot posibilul pentru a-i lovi", se mai afirmă în textul publicat de Al-Qaida.

"Soldaţii Islamului, grupuri sau indivizi, vor continua să plănuiască fără încetare, zi şi noapte, până în momentul în care copiii voştri vor albi înainte de vreme. Facem apel la poporul musulman din Pakistan şi la naţiunea islamică să se revolte, să spele ruşinea provocată de trădătorii care au vândut totul duşmanilor. Pământul pakistanez trebuie purificat de mizeria adusă de americani.

Osama a refuzat să plece din această lume fără a împărtăşi naţiunii islamice bucuria răzbunării împotriva tiranilor. El a înregistrat, cu o săptămână înainte de a fi ucis, un mesaj care conţine sfaturi şi îndrumări şi pe care îl vom face public în curând.

De asemenea, îi avertizăm pe americani să nu facă vreun rău trupului lui Osama sau să-l întineze în vreun fel. La fel şi cu trupurile membrilor familiei lui bin Laden. Acestea trebuie înapoiate familiei. Altfel, se vor deschide multe porţi ale răului şi singurii vinovaţi pentru asta veţi fi doar voi!", mai spune mesajul transmis de reţeaua teroristă. (V.M.)

×
Subiecte în articol: al-qaida osama bin laden ucis