x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Qaida îşi apără "onoarea" teroristă în faţa afirmaţiilor Iranului

Al Qaida îşi apără "onoarea" teroristă în faţa afirmaţiilor Iranului

de Mediafax    |    28 Sep 2011   •   10:23

Reteaua terorista al-Qaida pare sa aiba o atitudine similara cu cea a SUA, avertizandu-l pe presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, sa inceteze raspandirea de zvonuri despre terorii ale conspiratiei in legatura cu atentatele din 11 septembrie 2001, informeaza postul american ABC.

In cea mai recenta editie a revistei "Inspire", editata de al-Qaida, "editorialistul" retelei teroriste considera "ridicola" teoria lui Ahmadinejad, conform careia atacurile din 11 septembrie au fost comise de autoritatile americane pentru a avea pretext sa intervina militar in Orientul Mijlociu.

"Regimul iranian afirma, prin intermediul presedintelui Ahmadinejad, ca nu crede ca al-Qaida se afla in spatele atentatelor din 11 septembrie, ci Administratia SUA. Intrebam urmatorul lucru: de ce Iranul ar crede un lucru atat de ridicol, care sfideaza orice logica si dovada?", scrie revista "Inspire".

Desi Iranul a folosit prima data termenul "Marele Satan" cu referire la Statele Unite, autorul articolului considera ca Teheranul este in competitie cu al-Qaida in privinta atitudinilor antiamericane si ar fi "invidios" pentru atentatele de la 11 septembrie 2001.

"Pentru Iran, al-Qaida este un competitor in incercarea de cucerire a simpatiei musulmanilor. Al-Qaida a reusit ceea ce Iranul nu a putut face", scrie autorul.

×